fredag 2 oktober 2015

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor?

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor? 

Visst har man fått den frågan förut? Släkten är samlad eller ett kompisgäng är samlat och man börjar snacka om vad man skulle göra om man vann 1 miljon kronor. Det finns en del standardsvar på frågan: Resa, sluta jobba, bli skuldfri och ny bil är populära svar. Jag skulle köpa en fastighet som jag kan hyra ut till studenter eller andra människor som behöver ett boende. Det vore en smart investering, men också som skulle hjälpa folk. Skulle jag göra mig själv skuldfri? (Betala CSN) Nej, jag hade kanske betalat av 100 000 av CSN, men inte den totala summan. Det finns ingen riktig mening med att betala av allt på en gång.

Om jag vann 2 miljoner eller åtminstone 1,5 miljon skulle jag betala av allt på en gång. Vad mer skulle jag göra? Hmm… hur mycket pengar jag kvar? Jag har köpt en fastighet för kanske 500 000 och betalat av skulder för 100 000. Då har jag 400 000 kvar. Jag hade förgyllt vardagen med dessa pengar. Hur, kanske du undrar? En lite dyrare semesterresa, plugga utan CSN, kanske köpa en bil kontant. Det beror lite på vilken situation som jag är i när jag väl vunnit pengarna. En sådan stor summa hade gjort stor skillnad idag. Tiden som jobbsökande hade varit rätt soft till exempel. (Även om den är rätt soft nu också)

Men visst är det såhär: Efter ett tag säger någon i sällskapet: "Ja, men det händer aldrig så vi kan sluta snacka". Jag kan hålla med om att det är ganska meningslöst att snacka om det om man aldrig spelar på något. Det kan vara intressant att höra om huruvida folk skulle bli "lyckligare". Vad är det som de anser saknas i deras liv där pengar skulle göra skillnad. (Jag ska nog nämna för övrigt att jag inte har vunnit 1 miljon ännu. Mitt rekord är fortfarande 7200 kronor.

- Hälsningar Torbjörn S. Brandhill "Farbror Blå"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar