tisdag 24 september 2013

Internetsociologi Del 2

Paradigm skiftet: Det har funnits fyra olika paradigmen: Slavsamhället, feodalsamhället, kapitalismen och informationssamhället. Det sistnämnda har skapat denna nya överklass kallad nätokrater. Förr skulle man lära sig allt utantill i skolan men idag kan man hitta fakta lika snabbt på internet. Vi har slutat med krav på att man ska lära sig saker utantill. Sociologiska paradigmskiften: Talspråket, Skriftspåket, boktryckarkonsten, internet.

 

Men hur mycket kan en människa lagra i hjärnan? Vi kan beskriva det såhär: Svaret: Ja respektive Nej är värt en bite. Vår hjärna klarar av att lagra 5 000 000 bites fast i en grupp måste man tänka på att redundansen är väldigt hög. En människa kan bära väldigt mycket informatio,n men problemet är att vårt minne är färskvara och oftast måste vi fräscha upp detta för att det ska kunna stanna kvar.

 

Varför används information som ”vapen” i krig? Historien uppvisar en intrikat dynamik mellan nollsummespel och plussummespel. Det har absolut används i krig, eftersom det är den som är mest strategiskt förberedd som vinner krig. Den som inte vet något om den anfallande armén har väldigt svårt för att försvara sig. - Hälsningar Farbror Blå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar